Kalops i viltsås

Kalops i viltsås
Foto: TV4

Högrev måste kokas till det är alldeles mört. Då smakar det som allra bäst. Missa inte den goda såsen med smak av mesost och rönnbärsgelé.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • ca 500 g högrev, utan ben (gärna mörad)
  • 2 st gula lökar
  • smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3-4 dl buljong
  • 5 korn svartpeppar
  • 4 korn kryddpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl crème fraîche eller gräddfil
  • 2 msk mesost, riven
  • 1 msk rönnbärsgelé

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar som till kalops.
  2. Skala och klyfta löken. Bryn löken i en stekpanna med fett och lägg i en gryta.
  3. Bryn därefter köttet lite i sänder och lägg i grytan. Pudra över mjöl och salt och rör om.
  4. Slå på buljongen och lägg i pepparkornen. Koka sakta under lock ca 1 1/2 timme.
  5. När köttet är klart rör du ned crème fraîche, mesost och gelé i grytan. Hetta upp 5 min och servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept