Kalops

Kalops
Foto: TV4

Ordet kalops kommer från engelskans collop, som betyder liten köttbit. Koka kalops på högrev eller andra grytbitar av nöt.

6 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

Kalops

  • 1,5 kg högrev eller märgpipa
  • 3 gula lökar
  • 2 morötter
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 liter köttbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • smör att steka i
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Kalops
    Skala och tärna lök och morötter och skär köttet i 2 centimeter stora grytbitar.
  2. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det, lite i taget, i en stekpanna och lägg sedan över det i en gryta. Bryn lök och morötter i stekpannan och lägg ner dem i grytan.
  3. Pudra över vetemjölet, slå på buljong och lägg i kryddpepparkorn och lagerblad. Koka grytan sakta i ca 1 timme eller tills köttet är mört. Servera din kalops med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept