Kallt kycklingfat

Kallt kycklingfat
Foto: TV4

En bra kall bjudrätt som kan serveras med ångande hett ris. Välj om du vill bena ur allt kött eller, som på bilden, lägga upp lårklubban hel befriad från skinn.

26 januari 2009
Visa mer
810

Du behöver

  • 2 st kycklingar
  • 5 korn vitpeppar
  • 5 korn svartpeppar
  • 2 st lagerblad
  • 1 krm timjan
  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • salt

Till fatet:

  • små primörmorötter
  • sparrisknopp
  • hackad persilja
  • gurka
  • 6 blad gelatin

Gör så här

  1. Lägg kycklingarna i en gryta, salta och slå på vatten så det räcker. Koka upp, skumma och tillsätt en övriga ingredienser till koket. Koka sakta tills kycklingarna är klara och köttet lätt kan lossas från benen. Låt svalna.
  2. Sila buljongen. Dra av skinnet, dela köttet i fina bitar. Hacka småköttet och packa i små bakformar av folie. Slå på lite buljong och ställ i kylen att stelna.
  3. Lägg upp köttet på fat med grönsakerna. Lägg gelatinbladen i blöt 5 min, fiska upp dem och smält med ca 6 dl av buljongen. Låt svalna och skeda den över fatet när buljongen börjar stelna. Ställ fatet i kylen att stelna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept