Kalla ägg Florentine

Kalla ägg Florentine
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalla ägg Florentine

10 ingredienser

Rätter med spenat brukar kallas ”Florentine”. Här kommer det gröna i stället från sauce verte.

Ingredienser

portioner
  • 8 ägg, pocherade, kalla
  • 600 g rimmad lax (eller rökt)
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl majonnäs
  • sallad
  • 2 dl sauce verte

Garnering:

  • några laxstrimlor
  • ev tryffel
  • dill

Gör så här

  1. Skär laxen i fina strimlor. Blanda den med dill, crème fraiche och majonnäs. Forma en pyramid mitt på ett fat.
  2. Lägg de pocherade äggen på fina sallatsblad runt pyramiden. Skeda sauce verte över äggen och dekorera med laxstrimlor och eventuellt flagad tryffel. Toppa med en dillvippa.