Kalla ägg Florentine

Kalla ägg Florentine
Foto: TV4

Rätter med spenat brukar kallas ”Florentine”. Här kommer det gröna i stället från sauce verte.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 kalla pocherade ägg
  • 600 g lax, rimmad eller rökt
  • 1 dl hackad dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • sallat
  • 2 dl sauce verte (se recept på sidan 340)
  • Garnering:
  • några laxstrimlor
  • eventuellt tryffel
  • dill

Gör så här

  1. Skär laxen i fina strimlor. Blanda den med dill, crème fraiche och majonnäs. Forma en pyramid mitt på ett fat.
  2. Lägg de pocherade äggen på fina sallatsblad runt pyramiden. Skeda sauce verte över äggen och dekorera med laxstrimlor och eventuellt flagad tryffel. Toppa med en dillvippa.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept