Kall rabarbersoppa med jordgubbar och glass

Kall rabarbersoppa med jordgubbar och glass
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kall rabarbersoppa med jordgubbar och glass

8 ingredienser

Här läggs rabarbern i en kokande lag, varefter man kyler ner soppan utan att rabarbern får koka. Servera med halverade jordgubbar, kulor av vaniljglass och kvistar av mynta.

Ingredienser

portioner
  • 300 g rabarber
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 0,5 l jordgubbar
  • 4 kulor vaniljglass
  • 1 kvist mynta

Gör så här

  1. Skala rabarbern och skär den i 5 cm långa bitar och sedan på längden till "pinnar".
  2. Koka vatten, socker och vaniljstång och red av med maizenamjöl, utrört i lite vatten. Låt koka upp igen. Ta bort vaniljstången.
  3. Lägg i rabarberpinnarna, koka inte mer. Kyl soppan genast.
  4. Dela jordgubbarna och lägg ner dem i den iskalla soppan. Servera med glass och blad av mynta.