Kall rabarbersoppa med jordgubbar och glass

Kall rabarbersoppa med jordgubbar och glass
Foto: TV4

Här läggs rabarbern i en kokande lag, varefter man kyler ner soppan utan att rabarbern får koka. Servera med halverade jordgubbar, kulor av vaniljglass och kvistar av mynta.

8 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g rabarber
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 1 tsk maizena
  • 0,5 liter jordgubbar
  • 4 kulor vaniljglass
  • 1 kvist mynta

Gör så här

  1. Skala rabarbern och skär den i 5 cm långa bitar och sedan på längden till "pinnar".
  2. Koka vatten, socker och vaniljstång och red av med maizenamjöl, utrört i lite vatten. Låt koka upp igen. Ta bort vaniljstången.
  3. Lägg i rabarberpinnarna, koka inte mer. Kyl soppan genast.
  4. Dela jordgubbarna och lägg ner dem i den iskalla soppan. Servera med glass och blad av mynta.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept