Kall paprikasoppa

Kall paprikasoppa
Foto: TV4

För att den här soppan ska bli riktigt välsmakande ska du använda en olivolja av yppersta kvalité och de finaste grönsaker du kan hitta. Soppan ska serveras i kylda skålar och med isbitar i. Kontrollera så att du har gott om isbitar i istärningsfacket.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 gröna paprikor
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 6 tomater
  • 0,5 slanggurka
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 krm tabasco

Gör så här

  1. Koka upp grönsaksbuljongen (vatten+ tärning) och kyl den. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Skär fruktköttet i små, små tärningar. Ansa och skär även paprika, gurka, lök och vitlök i ytterst små tärningar. Lägg allt i en stor skål.
  2. Rör ner den kalla buljongen och olivoljan i grönsakerna. Ställ kallt ett par timmar så att smakerna får gifta sig med varandra. Krydda med salt, peppar, citron och tabasco. Smaka av noga så att du får den smak du vill ha på soppan.
  3. Lägg rejält med isbitar i soppan och servera i kylda skålar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept