Kall örtagårdsås

Kall örtagårdsås
Foto: TV4

Det här är en sås som passar till väldigt mycket. Du kan servera den till allt grillat, till varmrökt fisk, fisk- och skaldjurspatéer, rökt kött, pajer... Kort sagt, den universala buffé- och grillsåsen! Gör den magrare genom att ta bort majonnäsen och använd lättcrème fraiche eller yoghurt. Receptet går utmärkt att dubblera.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1,5 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl finklippt dill
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 tsk finhackad färsk dragon
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 2 tsk hackad färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 droppar tabasco
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Hacka alla kryddörter och skär gräslöken smått. Blanda samman crème fraiche och majonnäs och rör ner hackade kryddörter, salt och peppar. Pressa ner vitlöken och droppa i tabasco. Låt gärna såsen stå och dra någon timme i kylskåpet före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept