Kall kyckling med citrongrädde

Kall kyckling med citrongrädde
Foto: TV4

Fräsch festmat som går bra att göra klar i förväg.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 1,25 kg kycklingbröst
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 4 svartpepparkorn
  • 1 lagerblad

Sås:

  • 2 äggulor
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 citron, rivet skal
  • salt
  • Garnering:
  • sallat, tomater
  • sparris och persilja

Gör så här

  1. Koka kycklingen klar ca 30 minuter med buljong och kryddor i kokvattnet. Låt den kallna i buljongen.
  2. Sjud gulor, senap och vinäger på låg värme under omrörning tills det tjocknar. Låt kallna.
  3. Vispa grädden hårt, vänd försiktigt ned den kalla äggkrämen. Smaka av med citron och salt.
  4. Ta bort skinnet på kycklingen och lägg upp den på fat med grönsakerna. Klicka på citrongrädden och strö på rivet skal.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept