Kall inkokt lax med chili och koriander

Kall inkokt lax passar fint att servera både som huvudrätt och på buffé. Här är laxen annorlunda kryddad med koriander och chili.

12 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • 1 st spansk peppar, röd
  • 0,5 knippa koriander, färsk

Koklag:

  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 3 dl vatten
  • 5 st vitpepparkorn
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker

Gör så här

  1. Skär laxen i skivor. Dela chilifrukten i halvor på längden, ta bort kärnorna och strimla fruktköttet fint. Hacka koriandern.
  2. Koka upp lagen och låt den sjuda utan lock i ca 10 minuter. Lägg i laxskivorna, låt koka upp och låt det hela sjuda försiktigt i ca 4 minuter.
  3. Ta upp laxskivorna med hålslev och lägg dem omlott som taktegel i en smord form. Sila lagen försiktigt över fisken. Strö över chili och koriander. Ställ svalt och låt fisken kallna i lagen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept