Kall inkokt lax

Kall inkokt lax
Foto: TV4

Laxen blir så mycket trevligare att koka in i skivor, jämfört med hel fisk.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg laxsida
  • eventuellt 2 blad gelatin

Lagen:

  • 1-1,5 l vatten
  • 1-1,5 msk salt
  • 5 hela vitpepparkorn
  • 1 knippa dill
  • 1 morot i slantar
  • 1-2 skivor citron

Servering:

  • majonnäs, pressgurka eller gurksallad

Gör så här

  1. Koka upp lagen. Skär laxen i portionsskivor med skinnet kvar, lägg dem i en vid kastrull och slå över lagen. Koka i 5-8 minuter, beroende på hur tjocka skivorna är. Lyft upp laxen och sila lagen.
  2. Blötlägg gelatin om du vill ha lagen mer geléad. Krama ur det och lös upp det i lagen.
  3. Lägg laxen i en avlång form. Slå den varma lagen över laxen. Dekorera med några morotsslantar från lagen. Ställ laxen att kallna.
  4. Servera laxen med antigen majonnäs, pressgurka eller med gurksallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept