Kall fisk i citronsås

Kall fisk i citronsås
Foto: TV4

Ibland är det praktiskt att servera en kall rätt som kan förberedas. Här är en ovanlig men mycket god spätta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600-700 g spättafilé
  • 1 st liten purjolök, skivad
  • salt

Sås:

  • 1,5 msk margarin
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2,5 dl fiskbuljong
  • 2 st äggulor
  • pressad citron
  • 1 dl vispgrädde
  • strimlad paprika eller pimentos

Gör så här

  1. Salta fisken. Lägg purjolöken i botten på en låg gryta. Vik fisken tvärs över och lägg ovanpå. Hyvla lite smör över och sjud fisken klar under lock i 10 minuter. Låt den kallna.
  2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull, späd med buljongen. Sjud i 10 minuter och häll i citronsaften. Låt såsen svalna.
  3. Rör ner gulorna, en i taget, sedan den vispade grädden. Bred såsen över fisken och strö på paprika eller pimentos.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept