Det här är en frisk och läskande avslutning på en måltid. Soppan ska vara lite simmig, marängbollarna lätta. Servera inte dessertvin till den här soppan, eftersom smakerna kommer att skära sig.
Tvätta citronerna, riv med ett rivjärn av det yttersta av skalet och pressa ut saften. Blanda det rivna skalet, saft av 2 citroner, vatten och 2 msk florsocker och koka upp. Red av citronlagen med potatisstärkelse utrörd i vatten.
Skilj äggens gulor och vitor. Vispa äggulorna med 2 msk florsocker till en pösig smet. Häll i citronlagen och vispa ytterligare en stund. Smaka av med mer citronsaft eller socker om det behövs. Kyl soppan.
Marängbollar: Vispa äggvitorna med 4 msk florsocker till ett fast skum. Koka upp 1/2 liter vatten i en vid kastrull. Forma äggvitan till avlånga bollar med sked och sjud dem försiktigt i 2-3 minuter Vänd dem ett par gånger. Låt bollarna kallna på tallrik. Servera soppan med marängbollarna i.