Kalkonwok

Kalkonwok
Foto: TV4

Kalkonkött är lite kraftigare än kyckling. Det är saftigare och mer smakrikt. Prova att woka kalkonkött i strimlor tillsammans med goda grönsaker.

27 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g strimlat kalkonkött
  • 1 gul lök
  • 5 salladslökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • 250 g broccoli
  • 1 morot
  • 0,5 röd paprika
  • olja att woka i

Gör så här

  1. Skär kalkonfilén i strimlor. Strimla löken och skär salladslöken i mindre bitar. Skiva vitlöken. Blanda samman olja, sesamolja och salt. Lägg kalkonstrimlorna och löksorterna att marinera i oljan.
  2. Skär broccolin i mindre bitar. Skala moroten och ansa paprikan och skär i strimlor. Bryt broccolin i buketter. Koka dem i 5 minuter i lättsaltat vatten. Slå av vattnet.
  3. Woka kalkonköttet, lite i taget. Här behöver du ingen extra olja att woka i. Håll köttet varmt medan du wokar grönsakerna. Hetta upp lite olja i woken och woka grönsakerna. Lägg i kalkonköttet och låt alltsammans bli genomvarmt. Servera med kokt jasminris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept