Kalkonvingar eller kalkonribbor brukar ligga på samma ställe som kyckling i butiken. Bönorna behöver blötläggas över natten om du inte hittar dem på burk.
Blötlägg bönorna över natten. Koka upp dem i så mycket vatten att det står 5 cm över bönorna, skumma väl. Rosta paprikapulver, oregano, spiskummin och kajennpeppar i en torr stekpanna. Hacka löken och fräs den, pressad vitlök och chili i olja i en annan panna. Finhacka paprika och morot. Rör ner den rostade kryddblandningen och grönsakerna i bönkoket. Koka under lock i 1 1/2–2 timmar tills allt är mjuka. Se till att de är täckta av vätska, spä med lite vatten om det behövs.
Kalkon: Skala och skiva löken, skala moroten och dela den i mindre bitar. Dela vingarna och lägg i en kastrull med grönsaker och kryddor. Täck med vatten och sjud ca 30 minuter eller tills köttet är mört. Ta upp dem, grilla dem i 200° 10 minuter eller på träkolsgrill.
Lägg upp kalkonvingarna på en bädd av sallat. Servera bönorna till.