Kalkonvingar med svarta bönor

Kalkonvingar med svarta bönor
Foto: TV4

Kalkonvingar eller kalkonribbor brukar ligga på samma ställe som kyckling i butiken. Bönorna behöver blötläggas över natten om du inte hittar dem på burk.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 500 g TORKADE SVARTA BÖNOR
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk grön spansk peppar
  • 1 msk neutral olja
  • 1 grön paprika + 1 morot
  • 1 lagerblad
  • Kalkon:
  • 4 kalkonvingar eller 8 ribbor
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 kryddpepparkorn
  • 1 msk salt
  • 1 lagerblad
  • 4 msk hickoryolja
  • blandad sallat

Gör så här

  1. Blötlägg bönorna över natten. Koka upp dem i så mycket vatten att det står 5 cm över bönorna, skumma väl. Rosta paprikapulver, oregano, spiskummin och kajennpeppar i en torr stekpanna. Hacka löken och fräs den, pressad vitlök och chili i olja i en annan panna. Finhacka paprika och morot. Rör ner den rostade kryddblandningen och grönsakerna i bönkoket. Koka under lock i 1 1/2–2 timmar tills allt är mjuka. Se till att de är täckta av vätska, spä med lite vatten om det behövs.
  2. Kalkon: Skala och skiva löken, skala moroten och dela den i mindre bitar. Dela vingarna och lägg i en kastrull med grönsaker och kryddor. Täck med vatten och sjud ca 30 minuter eller tills köttet är mört. Ta upp dem, grilla dem i 200° 10 minuter eller på träkolsgrill.
  3. Lägg upp kalkonvingarna på en bädd av sallat. Servera bönorna till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept