Kalkonstrimlor i jordnötssås

Kalkonstrimlor i jordnötssås
Foto: TV4

Strimlat fågelkött är åde gott och lättlagat. Här tillagar vi kalkonstrimlor, som läggs i välsmakande jordnötssås med torkade aprikoser. Servera kokt ris till och gärna broccoli.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g strimlat kalkonkött
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 10 torkade aprikoser
  • 2-3 msk jordnötssmör
  • 2 dl vatten
  • 1 msk pressad citronsaft

Till servering:

  • kokt jasminris
  • broccolibuketter

Gör så här

  1. Sätt på riset. Koka broccolibuketter enligt beskrivningen på paketet. Strimla de torkade aprikoserna.
  2. Fräs kalkonköttet i olja i en wok eller stekpanna. Tillsätt soja, jordnötssmör, vatten och citron.
  3. Koka upp och rör om ordentligt. Smaka av. Blanda ner aprikoserna och servera med ris och broccoli.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept