Kalkonstrimlor i jordnötssås

Kalkonstrimlor i jordnötssås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalkonstrimlor i jordnötssås

9 ingredienser

Strimlat fågelkött är åde gott och lättlagat. Här tillagar vi kalkonstrimlor, som läggs i välsmakande jordnötssås med torkade aprikoser. Servera kokt ris till och gärna broccoli.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kalkonkött, strimlat
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 10 torkade aprikoser
  • 2-3 msk jordnötssmör
  • 2 dl vatten
  • 1 msk citron, pressad

Till servering:

  • jasminris, kokt
  • broccolibuketter

Gör så här

  1. Sätt på riset. Koka broccolibuketter enligt beskrivningen på paketet. Strimla de torkade aprikoserna.
  2. Fräs kalkonköttet i olja i en wok eller stekpanna. Tillsätt soja, jordnötssmör, vatten och citron.
  3. Koka upp och rör om ordentligt. Smaka av. Blanda ner aprikoserna och servera med ris och broccoli.