Kalkonstek med svamp

Kalkonstek med svamp
Foto: TV4

Använd benfritt kalkonkött, t.ex. urbenat bröst eller lår. Rätten är även god att laga på kyckling.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 800-900 g kalkonkött
  • paprikapulver
  • 2 tsk soja
  • 3 msk smör
  • 2 tsk torkad dragon

Stuvning:

  • 500 g champinjoner, skivade
  • 3 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3-4 dl grädde
  • salt och malen vitpeppar
  • soja
  • 1 msk sherry
  • salt och svartpeppar
  • 6 krustader

Tillbehör:

  • smörfräst gurka
  • svartvinbärsgelé

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Krydda köttet runtom med paprikapulver, salt och svartpeppar. Lägg det i en ugnsform. Blanda smör och soja och pensla över köttet, smula över dragon. Stek mitt i ugnen cirka 1 timme.
  2. Fräs svampen med smöret tills all vätska kokat in. Strö på mjöl, späd med grädde och krydda. Tillsätt sherryn. Sjud ca 30 minuter.
  3. Servera stuvningen i krustader till köttet med smörfräst gurka och svarta vinbär till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept