Kalkonpytt med äggröra

Kalkonpytt med äggröra
Foto: TV4

En pytt kan göras av vilket kött som helst. Den här lagas av kalkon och serveras med en krämig äggröra.

11 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g stekt eller kokt kalkonkött
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 100 g färska champinjoner
  • 0,5 zucchini
  • smör till stekning
  • Äggröra:
  • 8 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör
  • ev malen svartpeppar
  • ev örtkryddor

Gör så här

  1. Tärna kalkonköttet, kärna ur och tärna paprikan, skala och hacka löken och skär champinjoner och zucchini i tärningar. Fräs grönsakerna mjuka i smör, tillsätt kalkonen mot slutet av stekningen.
  2. Äggröra: Smält smöret i en kastrull. Knäck ner äggen, häll i mjölken och salta och rör samman äggen med mjölken med en trägaffel. Värm äggröran på svag värme och rör försiktigt mot botten tills äggsmeten blivit mjukt krämig. Krydda, smaka av och servera genast med kalkonpytten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept