Kalkonfrikassé med tomat

Kalkonfrikassé med tomat
Foto: TV4

En lättlagad och god rätt. Du lagar den under tiden potatisen kokar. Kalkonköttet kan ersättas av kyckling eller om så önskas med fläskfilé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kalkonfilé
  • 50 g smör
  • 3 dl vitt vin
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt, peppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 100 g färska champinjoner
  • 12 vårlökar eller 24 smålökar
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Skär kalkonköttet i bitar och fräs dem hastigt gyllenbruna i smör.
  2. Häll på vinet och pressa i vitlöken. Tillsätt salt, peppar, tomatpurén och buljongen. Det ska precis täcka köttet. Låt småkoka under lock ca 20 minuter.
  3. Skär de sköljda champinjonerna i bitar och stek dem i smör och blanda ner i köttet. Skala och koka smålökarna i saltat vatten. Lägg dem i frikassén. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept