Kalkonfilé i fransk senapssås

Kalkonfilé i fransk senapssås
Foto: TV4

Det här är en snabblagad bjudrätt som smakar mycket men är väldigt lättlagad. Allt man kan önska sig! Lägg ner tid och möda på läckra tillbehör i stället.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g kalkonfilé
  • smör att steka i
  • salt och malen vitpeppar
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk ljus dijonsenap
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Tärna kalkonköttet. Stek det i matfett i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet och spä med kycklingbuljongen. Rör ner grädde och fransk senap. Låt småputtra på låg värme i 5 minuter.
  3. Lägg ner kalkonköttet, pressa i vitlöken och låt köttet bli genomvarmt. Servera med ris, nudlar eller potatis och kokta grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept