Kalkonbröst med Waldorfsallad

Kalkonbröst med Waldorfsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalkonbröst med Waldorfsallad

7 ingredienser

Köksmästaren Oscar Tschirky på Waldorf-Astoria Hotel i New York uppfann Waldorfsalladen år 1896. I originalreceptet ingår även 1 tsk citronsaft och 2 msk russin. Serveras oftast på salladsbädd.

Ingredienser

portioner
  • 20 valnötter
  • 0,5 rotselleri
  • 0,5 äpple
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk gräddfil
  • 8 skivor stekt kalkonbröst
  • salladsblad

Gör så här

  1. Rör ihop majonnäs och gräddfil. Ansa rotsellerin och skala den och äpplet. Strimla rotselleri och äpple och rör ner i majonnäsen. Grovhacka valnötterna och blanda ner.
  2. Skölj sallatsbladen. Fördela dem på fyra assietter. Lägg på Waldorfsalladen och toppa med kalkonskivorna.