Rabarbersmulpaj med ingefära

6 - 8
Rabarbersmulpaj med ingefära
Foto: Jennie Benjaminsson
Från Kalasgott

 En underbar smulpaj med rabarber och smak av ingefära. Recept från boken Kalasgott.

När jag var liten hade farmor och farfars vänliga granne Sara ett stort rabarberland där jag fick plocka rabarber. De späda stjälkarna doppade jag i socker och åt rätt upp och ned medan de grövre fick bli smuliga pajer. /Jennie
Läs mer om boken

Kalasgott


12 april 2012
Visa mer
6 - 8

Du behöver

Smuldeg

  • 150 g smör, kallt
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 krm bakpulver
  • 1 dl råsocker
  • 1 nypa salt
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 500 g rabarber, ca 6–8 späda rabarberstjälkar
  • 5 cm färsk ingefära
  • 1 st vaniljstång
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st liten citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Smuldeg
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg.
  3. Fyllning
    Tvätta och skär rabarbern i mindre bitar.
  4. Skala och finriv ingefäran.
  5. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
  6. Blanda rabarber, ingefära, vaniljfrön, socker och citronskal i en smord pajform.
  7. Fördela smuldegen över fyllningen och grädda pajen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  8. Servera gärna rabarberpajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept