Kladdkaka med polkatopping

Kladdkaka med polkatopping
Foto: Jennie Benjaminsson
Från Kalasgott

Kladdkaka som toppas med vit choklad och polkagrisar. Mint och choklad är gott ihop! Recept från boken Kalasgott

Läs mer om boken

Kalasgott


11 april 2012
Visa mer

Du behöver

Kladdkaksbotten

  • 4 dl strösocker
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 4,5 msk kakao
  • 3 st ägg
  • 200 g smör

Polkatopping

  • 100 g vit choklad
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 dl polkagrisgodisar

Gör så här

  1. Kladdkaksbotten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop socker, mjöl, kakao och ägg.
  3. Smält smöret och rör i det i smeten.
  4. Häll över i en smord och bröad bakform. Baka kladdkakan i mitten av ugnen, ca 30 minuter.
  5. Den ska vara rejält kladdig. Låt gärna kakan stelna i kylen över natten.
  6. Topping
    Finhacka vit choklad och koka upp vispgrädde.
  7. Rör i chokladen i den heta grädden och vispa smeten slät.
  8. Häll chokladtryffeln över den nygräddade kladdkakan, toppa med polkagrisgodis och låt kladdkakan stelna i kylen över natten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept