Kalasfilé med krabbstuvning

Kalasfilé med krabbstuvning
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalasfilé med krabbstuvning

11 ingredienser

Funderar du på att bjuda på fläskfilé? Varför inte passa på och prova i kombination med krabba!

Ingredienser

portioner
  • 5-600 g fläskfilé
  • salt
  • peppar

Krabbstuvning:

  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1,5 dl vitt vin (eller ljus buljong)
  • 1 förp krabbkött
  • salt
  • peppar
  • 3 msk ost, riven

Gör så här

  1. Putsa filén och krydda den med salt och peppar. Bryn den runt om med matfett i en panna. Sänk värmen och efterstek i ca 20 minuter medan köttet vänds runt.
  2. Rensa krabbköttet väl. Fräs margarin och mjöl till stuvningen i en kastrull. Späd med vätskan och smaka av med salt och peppar. Koka sakta i 5 minuter. Vänd ner krabbköttet och hetta upp.
  3. Skiva köttet och lägg det i en lättsmord ugnsform. Fördela stuvningen över köttet och strö på osten. Gratinera rätten tills osten smält och har fin färg. En god sallad hör till tillsammans med kokt ris eller potatis.