Kalasfilé med krabbstuvning

Kalasfilé med krabbstuvning
Foto: TV4

Funderar du på att bjuda på fläskfilé? Varför inte passa på och prova i kombination med krabba!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 5-600 g fläskfilé
  • salt och peppar

Krabbstuvning:

  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1,5 dl vitt vin alt. ljus buljong
  • 1 burk krabbkött
  • salt och peppar
  • 3 msk riven ost

Gör så här

  1. Putsa filén och krydda den med salt och peppar. Bryn den runt om med matfett i en panna. Sänk värmen och efterstek i ca 20 minuter medan köttet vänds runt.
  2. Rensa krabbköttet väl. Fräs margarin och mjöl till stuvningen i en kastrull. Späd med vätskan och smaka av med salt och peppar. Koka sakta i 5 minuter. Vänd ner krabbköttet och hetta upp.
  3. Skiva köttet och lägg det i en lättsmord ugnsform. Fördela stuvningen över köttet och strö på osten. Gratinera rätten tills osten smält och har fin färg. En god sallad hör till tillsammans med kokt ris eller potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept