Kalasbullar

Kalasbullar
Foto: TV4

Smidiga bullar som bara jäser en gång, men då lite längre tid. Kalasgott!

5 mars 2009
Visa mer
40

Du behöver

  • 200 g smör, smält
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 50 g jäst
  • 3 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 8-10 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 g mjukt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37°. Rör ut jästen. Arbeta in övriga ingredienser, till sist så mycket mjöl att degen blir smidig. Dela degen och kavla genast ut den till avlånga plattor på mjölat underlag.
  2. Bred på smör, sikta över florsocker och kardemumma. Rulla ihop, skär i bitar och ställ i bullformar. Jäs cirka 1 1/2 timme under bakduk.
  3. Värm ugnen till 250°. Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen cirka 10 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept