Kakvåfflor

Kakvåfflor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kakvåfflor

11 ingredienser

Våfflor med frisk och god fyllning.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g margarin, smält

Fyllning:

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 citron, saft och rivet skal
  • 5 gelatinblad
  • florsocker, till garnering

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i lite vatten 5 min. Fiska upp dem och smält dem på låg värme.
  2. Vispa grädde och äggvitor var för sig. Rör äggulor och socker vitt. Tillsätt citron och gelatin. Vänd ned grädde och sist äggvitor. Ställ i kylen.
  3. Vispa ägg och socker vitt till våfflorna. Blanda de torra ingredienserna och rör ned. Rör ned margarinet.
  4. Grädda våfflor, låt dem svalna på galler. Bred citronfromage som mellanlägg. Sikta florsocker över och låt kallna i kylen.