Kakor med apelsin och choklad

Kakor med apelsin och choklad
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Marmorerade kakor med smak av apelsin och choklad. Till det här receptet används endast hälften av mördegen. Resten kan exempelvis användas till Maritas lime- och kanelkakor.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

24 september 2015
Visa mer
1 h

Du behöver

Mördeg

  • 300 g vetemjöl (5 dl)
  • 60 g florsocker (1 dl)
  • 1 krm salt
  • 250 g smör, rumstempererat
  • 2 äggulor

Smaksättning

  • 2 msk kakao
  • 1 apelsin, skalet

Gör så här

  1. Knåda ihop alla ingredienser och låt vila 30 min (inplastad) i kyl.
  2. Dela degen i två delar och lägg tillbaka den ena i kylen. Endast en del används i detta recept. Dela därefter degen som är framme i ytterligare två delar.
  3. Blanda i kakao i den ena delen och rivet apelsinskal i den andra.
  4. Dela chokladdegen samt apelsindegen i 2 delar (totalt fyra stycken bitar). Kavla ut till lika stora längder.
  5. Lägg dessa degar på varandra och rulla ihop till en stor rund avlång deg. Detta ska ge ett marmorerat mönster. Låt degen ligga i kyl en stund.
  6. Skär degen i små runda kakor. Klä en plåt med bakplåtspapper, lägg på kakorna på plåten och grädda i 200 grader i ca 8 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept