Kaka med päronhalvor

Kaka med päronhalvor
Foto: TV4

En jättegod paj som ser lite kaxig ut på bordet, har du bråttom går det nästan lika bra med konserverade päron till fyllningen.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 150 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten
  • Fyllning:
  • 8 päronhalvor
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk majsenamjöl
  • Sockerlag:
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 0,5 citron, skivad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop degen med vattnet och lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
  2. Koka upp sockerlagen. Lägg i päronen och koka dem halvmjuka.
  3. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten. Förgrädda pajskalet 10 min. mitt i ugnen. Ta bort folien.
  4. Vispa grädden tjock. Tillsätt ägg, socker och majsena.
  5. Lägg ut päronhalvorna över pajen. Slå i gräddkrämen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept