Den här kakan är inte alls svår att göra. Var bara generös med sockret i bottnen. Skulle kakan fastna syns det inte om du snabbt lagar den, dvs lägger tillbaka frukten och plattar till på sandkakemanér.
Värm ugnen till 200°. Smält 25 g smör och täck formens botten med smöret. Strö över farinsocker, fördela ananasringarna över bottnen och lägg på körsbären.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Rör i ägget. Tillsätt vetemjöl och mjölk och blanda till en slät smet. Fördela smeten över frukten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills smeten släppt längs kanten på formen. Prova också med att sticka en tandpetare i mitten på kakan. Är tandpetaren torr är kakan klar. Ta ut ur ugnen, låt stå i 5 minuter och stjälp upp kakan direkt på ett serveringsfat.