Kaka med ananasringar

Kaka med ananasringar
Foto: TV4

Den här kakan är inte alls svår att göra. Var bara generös med sockret i bottnen. Skulle kakan fastna syns det inte om du snabbt lagar den, dvs lägger tillbaka frukten och plattar till på sandkakemanér.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 1 burk ananasringar
  • 25 g smör
  • 3 msk farinsocker
  • 1 burk cocktailbär
  • ev färska blad av mynta
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Smält 25 g smör och täck formens botten med smöret. Strö över farinsocker, fördela ananasringarna över bottnen och lägg på körsbären.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Rör i ägget. Tillsätt vetemjöl och mjölk och blanda till en slät smet. Fördela smeten över frukten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills smeten släppt längs kanten på formen. Prova också med att sticka en tandpetare i mitten på kakan. Är tandpetaren torr är kakan klar. Ta ut ur ugnen, låt stå i 5 minuter och stjälp upp kakan direkt på ett serveringsfat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept