Kaffepudding

Kaffepudding
Foto: TV4

Enligt det brasilianska originalreceptet ska puddingarna serveras med ett skum kryddat med gelé av guavafrukt. Vi använder i stället aprikosmarmelad. Puddingen är len i konsistensen och smakar aromatiskt av kaffe, apelsin och muskot. Servera direkt ur små porslinsformar eller kaffekoppar.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 6 dl mjölk
  • 1 dl kaffegrädde
  • 6 msk pulverkaffe
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 4 äggulor
  • 1 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 rivna bittermandlar
  • 1 krm salt
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1 dl hackade nötkärnor
  • 1 äggvita
  • 2 msk aprikosmarmelad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150° och sätt in en liten långpanna med vatten till ett vattenbad. Koka upp mjölken tillsammans med grädden och lös upp kaffepulvret. Tillsätt apelsinskalet. Låt sedan blandningen kallna.
  2. Vispa äggulorna och ägget med strösockret tills massan blir ljus och pösig. Tillsätt kaffeblandningen, vaniljsockret, bittermandeln och saltet. Häll blandningen i 6 smorda portionsformar och strö över nyriven muskotnöt.
  3. Grädda formarna i vattenbadet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Låt puddingarna svalna och förvara dem därefter i kylen tills de ska ätas. Puddingarna ska serveras kalla. Strö nötterna över puddingarna före servering. Vispa äggvitan till hårt skum och blanda ner aprikosmarmeladen. Lägg en sked av blandningen på varje portion.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept