Kaffekrans

Kaffekrans
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kaffekrans

16 ingredienser

En vetelängd med lite annorlunda smaker av kokos, mandel och apelsin.

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 100 g margarin, smält
  • ca 30 g jäst
  • 1 äggula
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • ca 8,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg, till pensling

Fyllning:

  • 40 g margarin, mjukt
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl riven kokos
  • 1 bittermandel, riven
  • 10 sötmandlar, rivna
  • 2 tsk apelsin, skalet, rivet
  • 1 äggvita
  • Ugn: 225 grader

Gör så här

  1. Blanda mjölk och smält margarin och låt det bli fingervarmt innan du rör ut jästen. Arbeta därefter in ägg, socker, salt och vetemjöl till en smidig deg. Låt den jäsa i 20 minuter.
  2. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Kavla ut till en avlång platta. Bred över margarin. Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ut den på degen.
  3. Rulla ihop degen och forma till en krans. Lägg på en plåt med bakpapper och klipp snitt på ovansidan. Låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite kokos. Grädda kransen i 15-20 minuter.