Kaffekrans

Kaffekrans
Foto: TV4

En vetelängd med lite annorlunda smaker av kokos, mandel och apelsin.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl mjölk
  • 100 g margarin, smält
  • ca 30 g jäst
  • 1 äggula
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • ca 8,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning:
  • 40 g margarin, mjukt
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 riven bittermandel
  • 10 rivna sötmandlar
  • 2 tsk rivet apelsinskal
  • 1 äggvita
  • Ugn: 225 grader

Gör så här

  1. Blanda mjölk och smält margarin och låt det bli fingervarmt innan du rör ut jästen. Arbeta därefter in ägg, socker, salt och vetemjöl till en smidig deg. Låt den jäsa i 20 minuter.
  2. Knåda degen på lätt mjölat underlag. Kavla ut till en avlång platta. Bred över margarin. Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ut den på degen.
  3. Rulla ihop degen och forma till en krans. Lägg på en plåt med bakpapper och klipp snitt på ovansidan. Låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på lite kokos. Grädda kransen i 15-20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept