Kaffegifflar med sylt

Kaffegifflar med sylt
Foto: TV4

Det bästa med gifflar är att de överraskar med en god fyllning. Alla slags marmelader eller sylter kan användas eller riven mandelmassa.

26 januari 2009
Visa mer
24

Du behöver

  • 250 g margarin eller smör, kallt
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk jäst
  • 1 dl tunn grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning:
  • apelsinmarmelad, sylt eller honung
  • Garnering:
  • 1 ägg, uppvispat
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop det kalla smöret med mjölet och rör sedan ner sockret och jästen som rörts ut med grädden.
  2. Arbeta ihop degen på bakbordet, tillsätt något mer mjöl om det behövs, så att den inte kletar. Bäst är att först ta den mindre mängden mjöl och arbeta in resten om så behövs.
  3. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en rundel. Dela kakan i sex trekanter och lägg en klick fyllning på varje. Rulla ihop dem från den breda sidan mot snibben och lägg dem på smord plåt.
  4. Låt gifflarna jäsa 10 min på plåten och pensla dem sedan med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem ca 10 min eller tills de fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept