Kaffegifflar

Kaffegifflar
Foto: TV4

Snabbakade gifflar som inte behöver jäsa. Variera fyllningen med din favoritmarmelad.

26 januari 2009
Visa mer
24

Du behöver

  • 240 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • ca 15 g jäst
  • 1 dl vispgrädde
  • Fyllning:
  • ca 2,5 dl apelsinmarmelad
  • 1 ägg till pensling
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Mixa smör, mjöl och socker till en smuldeg. Rör ut jästen med grädde och arbeta ihop degen. Arbeta degen på lätt mjölat underlag.
  2. Dela degen i fyra bitar och kavla ut rundlar. Sporra ut sex tårtbitar av varje. Lägg en klick marmelad på varje och rulla ihop från den breda sidan.
  3. Böj till gifflar, lägg på plåt med bakpapper och pensla med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept