Kaffegifflar

Kaffegifflar
Foto: TV4

Nybakade gifflar till kaffet smakar alltid gott. Fyllningen kan varieras med mandelmassa, vaniljkräm eller sylt.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 2 dl kall mjölk
  • ca 35 g jäst
  • 2 uppvispade äggulor
  • 50 g mjukt smör
  • 2 msk strösocker
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning:
  • fast äppelmos
  • honung
  • Ugn: 250°

Gör så här

  1. Häll upp lite mjölk i en bunke. Rör ut jästen och tillsätt resten av mjölken. Arbeta in de övriga ingredienserna. Knåda degen en kort stund på mjölat underlag.
  2. Dela degen i fyra delar och kavla ut dem till runda plattor. Dela varje platta i sex tårtbitar med en brödsporre. Klicka lite äppelmos och honung på varje och rulla ihop till gifflar. Lägg dem på smord plåt och låt dem jäsa cirka 1 timme.
  3. Pensla gifflarna med ägg och grädda dem i 250° ugnsvärme cirka 7-8 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept