Bet- och svampragu

Du behöver

  • 3 st Betor (medelstora, blanda gärna färger)
  • 10 dl vatten
  • 0,5 msk socker
  • 0,5 msk salt
  • 3 hg kantareller (eller annan säsongssvamp)
  • 2-3 drag med pepparkvarnen
  • 8 cm purjolök i strimlor
  • 1 hg svarta bönor (förkokta)
  • 3 dl vilt eller svamp-buljong
  • Smaka av med salt och ev peppar

Gör så här

  1. Skala och koka betorna i vattnet tillsammans med salt och sockret. Koka tills de är mjuka (ca 30-45 minuter beroende på storlek) använder du röda och gula betor bör de kokas var för sig då rödbetar färgar av sig.
  2. Stek kantarellerna i medelhög värme med smöret.
  3. Tillsätt purjolöken och låt steka försiktigt i 2-3 minuter till.
  4. Klyfta betorna och tillsätt dem samt buljongen till ragun och låt försiktigt steka i ytterligare 1 minuter. Ragun är nu klar för att servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept