Ankconfit med blomkålscrème

3h 40 min
4
3h 40 min
4

Du behöver

Ankconfit:

  • 400 g ankfett
  • 4 st anklår

Blomkålscrème:

  • 1 st litet blomkålshuvud
  • 1 st schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl ljus ankbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • lite torrt vitt vin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 95 grader. Salta anklåren.
  2. Värm på ankfettet i en ugnsfastform. Ta ut formen och lägg ner anklåren. De ska vara täckta med fettet.
  3. Ställ formen i ugnen med 95 grader i cirka 3 timmar. Ankconfiten är färdig när köttet släpper lätt från benen. För att ankconfiten blir ännu godare, stek fettsidan knaprig i en stekpanna eller under grillvärme i ugnen innan du serverar dem.
  4. Blomkålskräm: Skär blomkålen i mindre bitar. Spara några fina blomkålsrosor till garnityr.
  5. Finhacka schalottenlökar och vitlök och sautera i en kastrull tillsammans med blåmkålsbitarna. Använd inte för hög värme, ingredensierna ska inte ta färg.
  6. Tillsätt ankbuljong, grädde och en skvätt torrt vitt vin. Låt koka tills blomkålen är riktig mjuk, cirka 10 minuter.
  7. Sila blomkålen och spara spadet. Mixa blomkålen i en matberedare eller en glasmixer. Tillsätt lite åt gången av spadet så det blir en slät fin kräm. Smaka av med salt.
  8. Blanchera (förväll) dem fina blomkålsrosorna i lätt saltat vatten och stek dem sedan i lite ankfett.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept