Glöggtryffel med björnbär

1h 25 min
10
1h 25 min
10

Du behöver

  • 500 g mörk choklad (caribe)
  • 100 g smör
  • 1 st vaniljstång
  • 160 g honung
  • 2 dl grädde
  • 2 dl glögg

Björnbär, björnbärspuré och björnbär och vingelé:

  • 600 g björnbär
  • rödvin
  • portvin
  • 0,25 st röd chili
  • 1,5 g agar agar

Gör så här

  1. Smält choklad och smör och i en bunke i ett vattenbad. Blanda grädde honung och vaniljstång och koka upp.
  2. Blanda ihop choklad och gräddblandning och tillsätt glögg. Häll ner i en lagom stor form och ställ i kylskåp.
  3. När tryffeln har stelnat, skär i önskade skivor.
  4. Björnbär: Koka in björnbären i lika mycket portvin som rödvin (så att björnbären är täckta). Låt sedan dra en stund.
  5. Björnbärspuré: Ta en del av björnbären och mixa dem med lite av vätskan. Tillsätt lite hackad chili och mixa allting. Ta sedan purén och passera genom en sikt.
  6. Björnbär och vingelé: Ta en del av vätskan från de inkokta björnbären till 200 g vätska och blanda med 1,5 gram agar agar. Häll ut gelén på en bänk, låt den stelna och skär sedan ut den storleken du vill ha.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept