Jultårta

Jultårta
Foto: TV4
Jul

En härlig mjuk pepparkaka med julens kryddor och krossade maränger på toppen – som snö.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 2,5 dl mjöl
  • 1 dl socker
  • 0,5 msk malen kanel
  • 0,5 msk malda nejlikor
  • 0,75 tsk malen ingefära
  • 0,5 msk bikarbonat
  • 0,75 dl sirap
  • 2,5 dl filmjölk
  • 1 dl smält smör
  • 6 maränger
  • kakaopulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en kakform.
  2. Blanda samman mjöl, socker, kanel, nejlikor, ingefära och bikarbonat. Smält smöret och häll i sirapen och rör ner det i mjölblandningen. Tillsätt filmjölk och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
  3. Grädda kakan i ca 45 minuter, känn med en sticka om kakan är klar. Är stickan fuktig, grädda en kort stund till. Ta ut kakan och lägg upp den på ett tårtfat. Krossa och strö maränger ovanpå och sikta lite kakaopulver överst.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept