Julsallad med granatäpple och dijondressing

ca 15 m
8
Julsallad med granatäpple och dijondressing
Foto: Siri Barje
Från Nyhetsmorgon

En sallad till jul är självklart. Den kan variera beroende på vad du har hemma men så här brukar den se ut. Försök tänk på att ha med mjuka och knapriga ingredienser. /Siri

20 december 2015
Visa mer
ca 15 m
8

Du behöver

Dressing

  • 4 msk god olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,25 citron, saften
  • salt och peppar

Sallad

  • 70 g machésallad
  • 70 g bladspenat
  • 70 g hjärtsallad
  • 2 fänkål
  • 1 granatäpple
  • 1 knippe salladslök
  • 1 päron
  • 100 g getost, alt annan ost
  • 4 msk valnötter

Gör så här

  1. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en skål, det gör inget om den skär sig.
  2. Skölj all sallad och lägg upp den på ett stort fat.
  3. Ta bort fula blad och roten på fänkålen. Spara dillen! Skiva fänkålen så tunt du kan med en vass kniv eller på mandolin. Lägg den i kallt vatten så att den krispar till sig.
  4. Dela granatäpplet och ta loss kärnorna. Hacka salladslöken.
  5. Skiva päronet tunt.
  6. Varva fänkål och päron på salladsbädden. Bryt getosten i mindre bitar och lägg ut den jämnt över salladen.
  7. Strössla över granatäpple, salladslök och valnötter. Strö över den sparade fänkålsdillen.
  8. Ringla över dressingen. Klart!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept