Julleverpastej

Julleverpastej
Foto: TV4

Receptet är gjort på grislever. Det är klart det ska vara gris till jul. Dess något fräna smak mildras om man lägger den i mjölk över natten.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 600 g grislever
  • 1 st gul lök
  • 1+1 msk smör
  • 3 st julansjovisar (rensade, skinnade och urbenade)
  • 100 g späck
  • 100 g vetemjöl
  • 50 g potatismjöl
  • 4 st ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk salt
  • 1 tsk malen vitpeppar
  • 8 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Låt levern ligga och dra i mjölk över natten. Torka sedan av den ordentligt och skär den i stora bitar.
  2. Fräs lök i 1 msk smör på medelvärme utan att den tar färg. Låt ansjovisfiléerna fräsa med en liten stund mot slutet.
  3. Mal späcket, levern samt lök- och ansjovisfräset med köttkvarnens finaste hålskiva, eller kör i matberedare till en fin massa.
  4. Rör samman vetemjöl, potatismjöl, ägg, socker, salt och peppar med grädden. Rör ihop det lite i taget med levermassan.
  5. Smörj en pastejform med 1 msk smör, häll smeten i formen och grädda i vattenbad i 200 graders ugn i ca 1 1/2 timme. Kontrollera med en sticka att pastejen är färdiggräddad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept