Julkulor

Julkulor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Julkulor

5 ingredienser

Sätten att använda mandelmassa till julgodis är många. Här är en lättgjord julkula. Kanske det här receptet kan inspirera till eget godisuppfinnande hemma i köket. Små bagare kan behöva hjälp av en vuxen med att smälta blockchoklad.

Ingredienser

portioner stycken
  • 100 g mandelmassa
  • 30 g syltad ingefära, hackad
  • 30 g valnötter, hackade
  • 25 g blockchoklad
  • kakao

Gör så här

  1. Blanda mandelmassa, ingefära och valnötter till en jämn massa. Forma den till kulor.
  2. Smält blockchokladen i vattenbad. Lägg chokladen i en djup tallrik som ställs över en kastrull med sjudande vatten. Obs! Vattnet får inte koka, då blir chokladen grynig.
  3. Doppa kulorna i den smälta chokladen. Lägg kulorna att kallna och rulla dem därefter i kakao.