Julkryddad snaps

Julkryddad snaps
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Julkryddad snaps

6 ingredienser

Vad doftar mest jul? Nejlikapelsin - en sådan man hänger upp som prydnad. Smaken fångades i den här julsnapsen. Några fler smaker fick också plats: lite kanel, honung för en aning sötma och citron för friskhet.

Ingredienser

portioner
  • 20 cl okryddad vodka
  • 10 cm apelsinskal
  • 2-3 hela nejlikor
  • 1 kanelstång
  • 1,5 tsk honung
  • 1 cm citron, skal

Gör så här

  1. Mät upp vodka i en flaska eller burk. Borsta en apelsin och en citron noga under ljummet vatten. Skala med potatisskalare ca 1 cm breda strimlor utan att ta med det vita.
  2. Värm honungen lite så den smälter lättare i vodkan. Häll i och rör om. Lägg i skal, nejlikor och kanel.
  3. Låt stå och dra i minst två veckor. Sila genom ett kaffefilter. Du har nu en essens, som kan spädas med okryddad vodka till lagom smak. Snapsen blir ännu bättre av att lagras.