Köttbullar smaksatta med fänkål och kryddpeppar med en krämig rödbetssallad. Lika gott på julbordet som en middag i december med lite kokt potatis till!
Köp ekologiska ingredienser. Sätt sedan ingång med att steka löken mjuk och glansig i lite smör.
Blanda havregrynen med alla kryddor, grädde och olivolja och låt stå i ca 10 minuter.
Blanda havreblandningen med köttet och försök röra så lite som möjligt i smeten. Smeten ska vara fast men inte smulig så tillsätt ev lite mjölk om den känns för torr.
Forma bullar om ca 20 gram, lite mindre än en golfboll och stek dem på alla sidor på medelhög värme i olivolja och smör, totalt ca 5 minuter. Ska du steka många och servera direkt så varmhåll de färdiga bullarna i ugnen på 55 grader.
Rödbetssallad
Tärna rödbetor och det skalade äpplet i ca 2x0,5 cm stora stavar.
Rör samman smetanan med dijonsenap, dill och kryddor och vänd ner grönsakerna.
Gör gärna salladen en eller ett par dagar innan servering så smakerna verkligen kommer fram.