Baiyin Ji - kokt kyckling med ingefärssås

4

Du behöver

  • 1 hel kyckling
  • 2 liter vatten
  • 3 msk salt
  • Majssoppa
  • 5 msk potatismjöl
  • + 1 dl vatten
  • 2 ägg
  • 1,5 dl konserverade majskorn
  • Ingefärssås
  • 4 cm ingefära
  • 4 cm purjolök
  • 1 dl rapsolja eller annan olja med neutral smak
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj kycklingen noga. Placera den i en stor kastrull och häll på kallt vatten. Tillsätt 3 msk salt. Låt vattnet koka upp och koka i 5 minuter. Vänd på kycklingen och koka i ytterligare 5 minuter. Slå av plattan och låt kycklingen stå på eftervärme med lock på i 30 minuter. Skopa av fettet på buljongytan med en sked.
  2. Gör i ordning dippsåsen. Skala och finhacka ingefäran och purjolöken. Lägg hacket i en tjockbottnad kastrull tillsammans med olja och salt. Låt koka 1-2 minuter under omrörning.
  3. Ta upp kycklingen ur buljongen och koka upp buljongen igen. Sänk värmen och rör försiktigt ner potatismjölet utrört i kallt vatten. Vispa äggen lätt. Ta av soppan från plattan, häll ner de lättvispade äggen i soppan och rör försiktigt medsols några varv. Tillsätt majsen och soppan är klar för servering.
  4. Stycka den kokta kycklingen. Lägg den på en skärbräda, ta loss vingarna och låren, skär loss brösten.ö Skär sedan brösten i skior och lägg upp alla bitar på ett serveringsfat (de största bitarna underst). Lägg på såsen och servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept