Spagetti med rödlökstomatsås

Spagetti med rödlökstomatsås
Foto: TV4

Spagetti med rödlökstomatsås

Av: Julia Hortlundh och Mimi Oskarsson

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Enkel och snabb vardagsrätt som passar både barn och vuxna.

Ingredienser

portioner
  • 3 rödlökar
  • 140 g bacon
  • 400 g konserverade hela tomater [2 burkar]
  • 400 g spaghetti
  • 0,25 tsk red hot chili-peppar
  • 8 basilika blad
  • hårdost (eller Västerbottensost)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och strimla rödlöken. Skär baconet i bitar.
  2. Stek baconet knaprigt tillsätt löken stek den tills den är glansig och mjuk. (Tillsätt rapsolja om det kokar torrt i pannan.) Tillsätt tomaterna och låt dem koka upp.
  3. Krydda med red hot chili pepper och färsk basilika. Salta och peppra. Låt såsen småkoka.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  5. Blanda pastan i såsen, kasta runt pastan i pannan, hyvla över osten på den färdigupplagda pastan.