Det är ont om ekologsikt kyckling i Sverige, men det går även bra med vanlig kyxkling till denna rätt. De flesta av ingredienserna här kan köpas ekologiskt.
Riv skalet av apelsinerna (men inte det vita) skär dem sedan i skivor. Hacka rosmarinen. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Skala och skär morötterna, löken och sellerin i halvmånar.
Gnid in kycklingben med apelsin skalet, rosmarinen, persiljan och vitlöken lägg även in apelsinskivorna samt de resterande kryddorna under skinnet, salta och peppra.
Stek kycklingben i smöret så att de får en fin gyllenbrun färg.
Lägg morötterna, löken och sellerin i en ugnssäker form.
Strö korngrynen på grönsakerna, häll över grönsaksbuljongen så att riset täcks med ungefär 1 cm buljong.
Lägg kycklingben på korngrynet, pressa över saften från en av apelsinerna, täck formen med aluminiumfolie.
Låt den tillagas i ugnen i cirka 45 minuter. Innertemperaturen skall vara 80 grader.