Julgryta med fransyska

45 m
4
Julgryta med fransyska
Foto: Fredrik Persson
45 m
4

Du behöver

Gryta

  • 700 g fransyska
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 apelsin, juice och rivet skal
  • 1 msk socker
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk konjak
  • salt
  • 3 dl grädde

Tillbehör

  • morötter, rostade
  • potatis, kokt
  • persilja, hackad

Gör så här

  1. Strimla köttet, salta, och bryn det i en gryta på hög värme tills den får färg. Ta upp och ställ åt sidan.
  2. 
I samma gryta, fräs löken och kryddnejlika tills löken mjuknar. Lägg tillbaka köttet och tillsätt apelsinjuice- och skal, socker, kalvfond, salt och konjak. Låt koka upp.
  3. Slå på grädden och koka i ca 7-10 min. Strö över hackad persilja och servera grytan med kokt potatis och rostade morötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept

Fler från Filip Poon

Visa alla recept från Filip Poon